Ulaznice.hr

Natrag
CAMERON CARPENTER
CAMERON CARPENTER
DATUM, VRIJEME:
13.11.2021., 19:30h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
130/170/210kn
ORGANIZATOR:
KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
Slobodna mjesta:
1156

CAMERON CARPENTER, orgulje
Program:
Johann Sebastian Bach: Goldberg varijacije, BWV 988  (obrada: Cameron Carpenter)
Cameron Carpenter: Improvizacije
On je ekscentričan i bachocentričan, on je jedinstven, on je najveći virtuoz orgulja koji je od starog crkvenog i koncertnog glazbala učinio najuzbudljiviji instrument 21. stoljeća. On je Cameron Carpenter, jedan od najosebujnijih svjetskih orguljaša. 
Počevši od njegove medijske prezentacije do repertoara koji izvodi, taj enfant terrible, kako su ga prozvali mediji, istovremeno izaziva divljenje i negodovanje publike i glazbene kritike. Njegova dva prethodna koncerta u ciklusu Lisinski subotom ubrajaju se među najčudesnija iskustva ne samo za publiku nego i za život raskošnih orgulja Lisinskog. Nitko poput Camerona nije tako veličanstveno otkrio i pokazao mogućnosti „kraljice instrumenata“, a posljednji put hrvatskoj je publici predstavio i vlastite orgulje izrađene prema svojim orguljaškim snovima i uputama te posebno za njega konstruirane i proizvedene „međunarodne putujuće orgulje“. Instrument s kojim putuje po svijetu fantastičan je spoj zvukova svih najvećih svjetskih orgulja, akustičnog, elektroničkog i digitalnog načina proizvodnje zvuka. Nema glazbe koju taj Amerikanac ne može odsvirati na orguljama! Još je kao dječak na tom glazbalu svirao vlastitu orguljašku obradu, ni manje ni više nego Petu simfoniju Gustava Mahlera. I dok ga ugledni njemački tjednik Die Zeit opisuje kao „palog anđela koji orguljama vraća njihov izvorni grijeh“, Cameron Carpenter osim po virtuoznoj izvedbi, pažnju šire (neglazbene) javnosti privlači nekonvencionalnim životnim stilom, dijametralno suprotnim od predodžbe o orguljašu, ali i o klasičnom glazbeniku općenito; od neobičnih odjevnih kombinacija, poput šljokičastih kombinezona i prozirnih majica, do izazovnih fotografija koje koketiraju s umjetnikovom seksualnošću i općenito neuobičajenim životnim stilom. Orguljaška senzacija i čudo bez premca i presedana! 
 
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz antigensko testiranje i identifikacijsku ispravu. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Ukoliko niste spremni snositi trošak testiranja ili nemate važeću digitalnu COVID potvrdu, ne kupujte ulaznicu jer iz tih razloga povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć, kao ni u slučaju pozitivnog COVID testa. Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a, zaposlenike OTP banke i INA d.d. te skupne posjete (više od 15 ulaznica). Studenti i učenici dva sata prije koncerta, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica