Ulaznice.hr

Natrag
GUSTAV MAHLER: DRUGA SIMFONIJA, USKRSNUĆE
GUSTAV MAHLER: DRUGA SIMFONIJA, USKRSNUĆE
DATUM, VRIJEME:
29.01.2022., 19:30h
LOKACIJA:
Velika dvorana
CIJENA ULAZNICA:
130/170/210kn
ORGANIZATOR:
KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG
Slobodna mjesta:
1149

GUSTAV MAHLER: DRUGA SIMFONIJA, USKRSNUĆE
SIMFONIJSKI ORKESTAR I ZBOR OPERE HNK-a IVANA PL. ZAJCA IZ RIJEKE
SIMFONIJSKI ORKESTAR I ZBOR HRT-a
PHILIPP VON STEINAECKER, dirigent
KRISTINA KOLAR, sopran
IVANA SRBLJAN, mezzosopran
„Gozbom zvuka“, posjetom dalekim sferama u jedinstvenom mistično-religioznom putovanju s velebnim djelom nesvakidašnjega gigantskog orkestralnog aparata uz golemi zbor te dvije solistice počinjemo 2022. godinu u programu Lisinski subotom.
Ako je itko ikad u nekom umjetničkom djelu postigao impresivnu, mističnu sintezu umjetnosti i religije, dao zastrašujuću, veličanstvenu i zadivljujuću tonsku sliku Posljednjeg suda, zaputio se u metafizička, istovremeno strašna i predivna prostranstva onostranog, u žudnji da se stopi s Božanskim, onda je to u svojoj simfoniji Uskrsnuće neprijeporno uspjelo Gustavu Mahleru! Mahler u tom svojem djelu na revolucionaran način „otvara“ simfonijsku formu i svaki od stavaka pretvara u glazbene freske golemih dimenzija i do tada nečuvenih trajanja (samo posljednji, peti stavak traje više od 40 minuta!). Finale Simfonije u kojem zbor, odnosno živa ljudska riječ, dobiva ulogu nositelja glazbene ideje te donosi skladateljevu viziju apokalipse, ali i žarko ushićenje pretopljeno u glazbu onim što, prema njegovu dubokom i sugestivnom prikazu, dolazi nakon toga, prema intenzivnosti osjećaja, patosu koji je dostupan samo glazbi kasnog romantizma, uistinu je jedinstven u ukupnoj svjetskoj simfonijskoj literaturi.
Tim monumentalnim djelom zajednički nas vodi spektakularna i jedinstvena, riječko-zagrebačka glazbena reprezentacija: združeni orkestri i zborovi Opere HNK-a Ivana pl. Zajca i Hrvatske radiotelevizije te vrhunske pjevačice raskošnih glasova, sopranistica Kristina Kolar i mezzosopranistica Ivana Srbljan, a sve pod dirigentskim vodstvom maestra Philippa von Steinaeckera.
 
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz antigensko testiranje i identifikacijsku ispravu. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Ukoliko niste spremni snositi trošak testiranja ili nemate važeću digitalnu COVID potvrdu, ne kupujte ulaznicu jer iz tih razloga povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć, kao ni u slučaju pozitivnog COVID testa. Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a, zaposlenike OTP banke i INA d.d. te skupne posjete (više od 15 ulaznica). Studenti i učenici dva sata prije koncerta, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 10 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju.

NAČINI PLAĆANJA:

netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi ulaznice Popis prodajnih mjesta

Mjesto održavanja

NAZIV:
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
ADRESA:
Trg Stjepana Radića 4
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica