Ulaznice.hr

Natrag
This is my truth, tell me yours
This is my truth, tell me yours
DATUM, VRIJEME:
10.11.2024., 20:00h
LOKACIJA:
KunstTeatar
CIJENA ULAZNICA:
10 €
ORGANIZATOR:
KUNSTTEATAR
Slobodna mjesta:
26

Popis prodajnih mjesta

this is my truth, tell me yours

Pozdrav,
ja sam Jasna i htjela bih te pozvati na svoju predstavu. To je moja prva autorska predstava i dosta sam uzbuđena oko nje.
Naslov predstave je “this is my truth tell me yours” što je zapravo citat citata, ali predstava nema veze s tim originalnim citatima, nego je više o nekim mojim istinama.
Jer ja inače radim kao spisateljica i dramaturginja, bavim se time već skoro 15 godina, ali, iskreno, u zadnje vrijeme sam počela razmišljati da se želim početi baviti nečim drugim. Jer mislim da je umjetnost dosta sjebana i jer me umjetnost dosta sjebala.
Ali onda sam napravila ovu predstavu, baš o tome kako me umjetnost sjebala, i zapravo sam shvatila da je to više neki love-hate odnos između mene i umjetnosti. I da mi je i dalje umjetnost često dost ok. (Iako me i dalje često nervira.)
Još neke teme kojima se u predstavi bavim su ženski orgazam, muška masturbacija, umjetnička odgovornost i zujanje u ušima. Spominjem i Konstraktu, Jana Fabrea, Olivera Frljića, Xanax, SPID i Isusa.
Uglavnom, bilo bi mi drago da dođeš na predstavu. (Dolje je i malo službeniji opis koji me producentica zamolila da napišem.)
Vidimo se,
jasna

“this is my truth, tell me yours” autorski je projekt dramaturginje i spisateljice Jasne Žmak u kojemu se bavi svojim odnosom prema umjetničkom polju preispitujući vlastite i tuđe autorske pozicije te odgovornost i anksioznost koje one impliciraju. Polazeći od osobnog iskustva iz 2011. godine kada je, kao članica publike na predstavi “Mandićstroj” redatelja Bojana Jablanovca i glumca Marka Mandića, zbog pucnja kazališnim pištoljem dobila tinitus i hiperakuziju, Žmak u ovom Žmakstroju istražuje načine na koje umjetnost oblikuje stvarnost koju živimo. Iako naizgled nepovezane, teme tinitusa i patrijarhata postaju centralne okosnice ove predstave koja operira na granici stand-upa i izvedbenog predavanja. Stajući prvi put na scenu u ulozi izvođačice, Žmak se bavi pitanjima istinitosti i reprezentacije, participativnosti i odgovornosti, provodeći nas kroz vlastita dramaturška i seksualna iskustva postavljajući pritom sebi i publici pitanja o važnosti i smislu umjetničke proizvodnje u doba divljeg kapitalizma.
„this is my truth, tell me yours“ dobitnica je nagrade „Mira Tralović“ na 58. Bitefu.

autorica i dramaturginja: Jasna Žmak
izvođačica: Jasna Jasna Žmak
oblikovatelj svjetla: Anton Modrušan
savjetnica za pokret: Ana Kreitmeyer
producentice: Romana Brajša, Špela Trošt (Via Negativa), Barbara Zonta (Mesto žensk)
fotografkinja: Sanja Merćep
dizajner: Pavao Kuharić

produkcija: Centar za dramsku umjetnost, Zagreb & Via Negativa, Ljubljana & Društvo Mesto žensk, Ljubljana
partneri: KunstTeatar, Zagreb & VoxFeminae festival, Zagreb & Zavod En-Knap, Ljubljana
premijera: 19. svibnja 2023., KunstTeatar

hvala: Sanja Merćep, Zrinka Užbinec, mentori, sudionici i tim PARL-a 2022, Ana Grbac, Nikola Podkrajac, Petar Sarjanović, Borut Šeparović, Vedrana Klepica, Barbara Matejčić, Katarina Pejović, Dunja Ribarić, Centar kulture na Peščenici - Knap, Centar mladih “Ribnjak”, Krušče Creative Center, Marko Mandić
Projekt je razvijan u okviru programa PARL - Performance Art Research Ljubljana 2022.
Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba te Ministarstva za kulturu Republike Slovenije i Gradske općine Ljubljana.

Više informacija na https://www.kunstteatar.hr/.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Kunst Teatar
ADRESA:
Dubovačka ul. 1, 10000, Zagreb
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica