Ulaznice.hr

Natrag
"Solange - Vaša savjest" - klasična dramska predstava
"Solange - Vaša savjest" - klasična dramska predstava
Trajanje videa:
43 min
CIJENA ULAZNICA:
80kn
ORGANIZATOR:
KAZALIŠNA TRUPA LOSOS
Ostalo:
Događaji u videoteci su dostupni za gledanje u periodu od 72 sata, odnosno 3 dana od kupnje.

Dramaturgija, scenografija, kostimi, dizajn i režija svjetla, izbor glazbe, režija i izvedba: Blanka Bukač Krznarić
svjetlo, ton i video: David Dubrović
produkcija: Kazališna Trupa Losos
http://teatarlosos.pondi.hr/

Iluzije. Snovi. Sanjati. Sanjati kao sluškinja o moći i o ljepoti gospodarice. Sanjati iza paravana u Gospođinoj spavaćoj sobi ili na Gospođinom balkonu. Sanjati znači i sanjati samoga sebe. Snovi su ogledalo u koje se možeš pogledati i u njemu ništa ne vidjeti. Zato trebaš nekoga tko će te sanjati. To je isto kao da bi se sam sanjao u toj osobi. Ako te nitko ne sanja, onda si apstrakcija. Apstrakcija možeš ostati i ako te netko sanja. Tko namjerno sanja, taj ne vidi ili ne želi vidjeti. Vidjeti je teško i kad ne sanjaš. Tada možda namjerno spavaš. Trebalo bi naučiti gledati za vrijeme spavanja. Nitko ne želi biti apstrakcija, jer je to skandal. Zato se apstrakcija pretvara da to nije. Pretvara se i pred samom sobom. Postoji li kraj tome pretvaranju?

O režiji i nakani režije klasične dramske predstave „Solange – Vaša savjest”

Ne istražujem samo poremećenu psihologiju, narušene međuljudske odnose, duševni, emocionalni i mentalni poremećaj, nego i samoću i žrtvu. Samoća je individualna, to je čudesna vlastitost koja nam se u današnje vrijeme, nažalost, nameće kao nužnost očuvanja naših integriteta, kao odgovor na legalno opravdanu pljačku naših pravih osobnosti.
Solange je zarobljena u svom, gotovo potpuno izgubljenom identitetu. Bolesna je od intenziteta frustracija. Iscrpljena je, jer je mržnja postala smisao njenog života. Ima li ona uopće izbora? Poslije smrti svoje sestre ona više ne vidi budućnost. Dvije sestre imale su samo jedna drugu.
Jeli Solange osuđena na svetost?
Usamljenost nije isto što i samoća. Samoća nam je svima potrebna u određenoj dozi kako bismo se napunili energijom za druge. Samoća je odmor. Usamljenost je nešto drugo. Usamljenost je neshvaćenost, neprihvaćenost, prisilna socijalna izolacija, ali i prvi korak prema shvaćanju istine.
Zato ovog Božića nemojte biti usamljeni nego sami, samo malo sami. U blagoj tišini Badnje večeri osluškujte što vam govori Tiha noć. Budite sve ono što stvarno jeste, budite poklon jedni drugima.

NAČINI PLAĆANJA:

uplatnica devizno netpay maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay
Kupi gledanje Popis prodajnih mjesta
Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica