Ulaznice.hr

Natrag
ŠUSTIĆ-ČAPETA-KUŠAN TRIO, koncert
ŠUSTIĆ-ČAPETA-KUŠAN TRIO, koncert
DATUM, VRIJEME:
20.11.2024., 21:00h
LOKACIJA:
Klub Kazališta Komedija, Zagreb
CIJENA ULAZNICA:
15 €
ORGANIZATOR:
ZAGREBAČKO GRADSKO KAZALIŠTE "KOMEDIJA"
Ostalo:
ADRESA: Cesarčeva 2
Slobodna mjesta:
134

Popis prodajnih mjesta

ŠUSTIĆ-ČAPETA-KUŠAN TRIO

Ovaj jazz trio vodi vas na istraživanje prostora, harmonije i melodije u glazbi.

Projekt trojice prijatelja, koji je nastao iz zajedničke ljubavi prema glazbi, uz to istražuje i neuobičajenu instrumentalnu postavu koja se sastoji od dvije gitare i trube. Donose zanimljive note, kompozicije i ugođaj.

Josip Šustić, gitarist iz Trogira, pokazuje zanimanje za glazbu od rane dobi te s osam godina upisuje glazbenu školu i odabire klasičnu gitaru. S jedanaest godina osvaja svoje prvo natjecanje, a kasnije postiže uspjehe na natjecanjima poput “Daleki Akordi”, “Omiš Guitar Fest” i “L.Luthier u Bratislavi”. Studirao je u Zagrebu pod vodstvom Ante Čaglja, a magistrirao je u Beču 2018. godine u klasi Alexandera Swetea. Nastupao je na brojnim koncertima, uključujući Splitski HNK i Wiener Konzerthaus. Nakon školovanja bavi se jazz, rock i etno glazbom te djeluje u sastavima poput Mimika Orchestra i The Gentleman. Također piše i aranžira glazbu za svoj bend Dark Tree Bark, koji je izdao album “Kameni spavač”.

Luka Čapeta rođen je u Zagrebu 29.06.1992. i bavi se glazbom od četrnaeste godine. Uz mentora Petera Felixa Roma, na konzervatoriju VMI u Beču, studirao je i učio harmoniju, jazz glazbu i razne folklorne kulture iz cijeloga svijeta.  Nakon studentskog života u Beču, seli se u Zagreb gdje aktivno sudjeluje u poticanju razvoja lokalne scene. Od plesnih predstava, filmske  i dokumentarne glazbe, klupske scene i studijskih suradnji, sudjeluje kao producent, zvukovni inženjer, gitarist, aranžer i savjetnik. Od elektronske glazbe, do jazza, noisea, popa, etna i raznih hibridnih stilova, uvijek je na rubu eksperimentalnog i drugačijeg, u potrazi za novim estetikama i zvukom. U svojim suradnjama sa raznim glazbenicima i glazbenicama iz hrvatske I središnje europe, proputovao je mnoge festivale jazz, elektronske i etno glazbe u Europi poput: Glatt&Verkehrt Krems an der Donau, Fira Mediterrània de Manresa, Resonator Festival Odense, Mikołajki Folkowe Lublin, Balkan Most Veszprém, JazzJantar Festival, Ljubljana Jazz Festival, etc.

Valdemar Kušan rođen je 26. veljače 1996. u Zagrebu. Godine 2014. završio je Glazbenu školu Vatroslav Lisinski u razredu profesorice Fabijanić i Gimnaziju Tituš Brezovački. Ubrzo nakon toga primljen je na Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu, gdje je počeo studirati jazz trubu u klasi Jima Rotondija. Godine 2021. stekao je diplomu prvostupnika. Sudjelovao je i svirao u velikim orkestrima poput HGM A Band-a i HGM Jazz Orchestra Zagreb pod vodstvom Sigija Feigla, te JMI Jazz World Orchestra pod vodstvom Luisa Bonille, čiji je član bio pet godina i sudjelovao na međunarodnim turnejama. S World Orchestra snimio je, kao vokalni i trubački solist, album Jazz Pops, Pop Swings 2019. godine, koji je izdan u SAD-u 2023. godine.

Imao je priliku sudjelovati u projektu KUG Jazz Orchestra prilikom dodjele počasnog doktorata Philu Collinsu. Od 2018. honorarno radi s Jazz orkestrom HRT-a (Big Band Hrvatske radiotelevizije) i prisustvovao je brojnim domaćim i stranim događanjima. Aktivni je član Mimika Jazz Orchestra Maka Murtića od 2017. godine, te je s njima snimio album pod nazivom Altur Mur. Dobitnik je nagrade “Status” (Hrvatska glazbena nagrada) za najperspektivnijeg mladog jazz glazbenika. Godine 2021. Valdemar započinje magistarski studij u klasi Daniela Noesiga na GMPU (Privatno sveučilište Gustav Mahler) u Klagenfurtu.

Godine 2022. nastupio je kao predstavnik Hrvatske u Euroradio Jazz Orchestra (EBU). Nedugo nakon toga, Valdemar počinje svirati u KELAG Big Bandu, s kojim snima Newspaper Suite. Kao prateći glazbenik, 2023. godine snimio je s kvintetom Ante Jeličića album pod nazivom DA-DU te s grupom Dark Tree Bark pjesmu “Kameni Spavač” (druga pjesma). Valdemar je 2023. objavio svoj debitantski album Music of the Mind, Music of the Moment, a 2024. godine osvojio je nagradu “Status” u kategoriji jazz glazbe za trubu.

NAČINI PLAĆANJA:

maestro mbu2_mc mbu2_visa diners2 kekspay aircashpay

Mjesto održavanja

NAZIV:
Jazz & Cabaret club Kontesa
ADRESA:
Augusta Cesarca 2
MJESTO:
Zagreb

Mapa

Natrag
¸

Sva prava pridržana Dekod d.o.o.

Košarica